forum medyczne

Forum medyczne. Porady medyczne. Forum psychologiczne. Lekarze.

Forum poświęcone chorobom, zdrowiu intymnemu, psychicznemu, nerwicom.



sklep medyczny




Strefa czasowa UTC [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Post: 2012-02-15, 16:39 
Offline
Użytkownicy

Rejestracja: 2011-03-06, 09:30
Posty: 17
Witam,
co oznaczają kryształy kwasu moczowego w osadzie moczu? Zrobiałam sobie wyniki i w moczu ogólnym wszystko miałam w normie, pH 5... jedynie w osadzie moczu :
nabłonki płaskie 5-8 wpw
bakterie nieliczne
leukocyty 2-3 wpw
kryształy kwasu moczowego liczne !!! :(

Poza tym zrobiłam sobie morfologie i rozmaz , OB, kwas moczowy, RF, CRP ,
W morfologii jedyny zaniżony wynik to HCT 39,4 ( norma 40 - 57 %)
OB mam podwyższone 36 !!
Kwas moczowy 3,3 ( norma 2,5 -7)
CRP 1 ( norma 2-5) !!
RF 13 ( <14)

Rozmaz krwi obwodowej :
pałeczkowate 2 %
podzielone 65 %
kwasochłonne 2 %
Limfocyty 29 %
Monocyty 2 %
Co oznaczają te wyniki przy których postawiłam wykrzyknik, czy mam się martwić?


Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
Post: 2012-02-15, 18:03 
Offline
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2011-02-03, 23:20
Posty: 3544
Wyniki wskazują na stan zapalny,być może problemy z metabolizmem czy z wątrobą ew. z nerkami(warto w tym kierunku sprawdzić wraz z usg j.brzusznej.)W ciąży Pani nie jest?jakieś problemy z tarczycą,(choroby autoimmunologiczne?)


Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  


sklep medyczny



Technologię dostarcza phpBB3® Forum Software © phpBB Group